Lyckligt LCHF-bröd!

Lycka! Det går att äta!! Brödet jag har bakat idag på morgonen går verkligen att äta!! Ni kanske inte fattar någonting nu men jag fattar att jag äntligen kommer att kunna använda mina överblivna äggvitor till något och att mitt liv kommer bli lite enklare. Är det något en lågkolhydratsätare ibland längtar efter så är det att bara bre en macka och äta upp den. Det är så enkelt och jag gillar ju när saker är det.  Det har blivit alldeles för mycket glutenfritt bröd för mig sista tiden och det var väl det som gjorde att jag försökte mig på ett LCHF-bak till. Det är verkligen nästan aldrig värt det.

Jag satt och tittade misstänksamt på den lilla frallan nästan en timme innan jag vågade smaka. SÅ.MÅNGA.ÄCKLIGA.LCHF.BRÖD.JAG.BAKAT. Men detta är till och med nästan gott.

Det är även gluten och mejerifritt! För bra för att vara sant? Ibland är livet så.

Här är receptet.

Blanda ihop…

5 msk fiberhusk

2 dl mandelmjöl

1 dl strömald fibrex från finax

2 tsk bakpulver

Vispa 3 äggvitor till hårt skum

Vispa i 2 msk äppelcidervinäger i äggvitorna

Koka upp 2  1/2 dl vatten med 1 tsk havsalt

Vispa i saltvattnet i äggvitorna.

Rör ner de torra ingredienserna i äggvitorna och forma sedan 6 små frallor.

Längst ner i ugnen på 180 grader i ca 50 minuter.

http://56kilo.se/marias-fantastiska-frallor/#comments Detta är receptet jag ändrat lite i för att få ätbart LCHFbröd.

Äntligen!

 

Författare: Ylvakristina

nlevl

3 reaktioner till “Lyckligt LCHF-bröd!”

  1. Hej, tänker
    absolut pröva receptet! Tyvärr har strömald Fibrex utgått, fick detta bekräftat av Finax. Kommer att finfördela hel Fibrex i en liten mixerdel som finfördelar bra. Undrar om du vet hur mycket 1 dl strömald Fibrex väger?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *